More stories

 • in ,

  Humanae Vitae (Papa Pali VI)

  LETRA ENCICLIKEMBI MISIONIN BASHKËSHORTOR PËR TË DHËNË JETË 1. Misioni shumë i rëndësishëm për të transmetuar jetën njerëzore i bën bashkëshortët bashkëpunëtorë të lirë dhe të përgjegjshëm të Hyjit Krijues. Kjo detyrë ka qenë gjithmonë për ta një burim i madh gëzimi; edhe meqë, ndonjëherë, e shoqëruar nga jo pak vështirësi dhe ngushticë. Në çdo […] More

 • in

  Sakramenti i pagezimit

  252.Cfare emrash merr Sakramenti i pare i hyrjes? Mbi te gjitha merr emrin Pagezim, per arsye te ritit qendror me te cilin kremtohet: te pagezosh do te thote “te zhytesh” ne uje. Kush pagezohet zhytet ne vdekjen e Krishtit dhe ngjallet me Te si “krijese e re” (2 Kor 5,17). Quhet edhe “larje rilindje dhe […] More

 • in

  Vonë të kam dashur ty!!! – Shën Agustinit

  Vonë të kam dashur, o Bukuri kaq e lashtë dhe kaq e re, vonë të kam dashur ty! Ja, të kisha brenda vetvetes sime,Por tek rrija jashtë, kërkoja kot…Mbi gjërat që ke krijuar aq bukurUnë shkela,u nxitova e me turr vrapova….Kështu u deformova…. Ti ishe me mua, por unë nuk isha me ty.Ato që më […] More

 • in

  Testamenti im shpirtëror (Papa Benedikti XVI)

  më 29 gusht 2006 Nëse në këtë orë të vonë të jetës sime kthej kokën pas për të shikuar dekadat që përshkova, së pari shoh sa shumë arsye kam për të falënderuar. Falënderoj para së gjithash vetë Zotin, shpërndarësin e çdo dhurate të mirë, që më dha jetë dhe më priu në çaste të ndryshme […] More

 • in

  Kush janë engjëjt?

  60. Kush janë engjëjt? Engjëjt janë krijesa tërësisht shpirtërore, pa trup, të padukshme, të pavdekshme, qenie personale të pajisura me inteligjencë dhe vullnet. Ata, duke e soditur pareshtur Hyjin faqe˗faqas, e lavdërojnë, i shërbejnë dhe janë lajmëtarët e Tij në përmbushjen e misionit të shpëtimit për të gjithë njerëzit. SOSTIENI GLI AMICI DI LAZZARO E […] More

 • in

  “Caritas in veritate” – Enciklika Papa Benediktit XVI

  HYRJE 1. Bamirësia në vërtetësi, ne te cilen Jezu Krishti u be deshmitar me jeten e Tij tokesore dhe mbi te gjitha me vdekjen dhe ringjalljen e tij, është forca kryesore shtytëse për zhvillimin e vërtetë të çdo personi dhe të të gjithë njerëzimit. Dashuria – “caritas” – është një forcë e jashtëzakonshme që e […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.