More stories

 • in

  Katolikë të vëmendshëm. Gabimet e Dëshmitarëve të Jehovait

  Organizata që ata përfaqësojnë, e njohur si Bibla e Kullës së Rojës dhe Shoqëria e Pamfleteve (BKR & SHP) e vënë theksin tek profecitë e kohëve të fundit dhe kanë parashikuar fundin e botës, por pa sukses. BKR&SHP ushtron kontroll të rreptë mbi Dëshmitarët e Jehovait dhe ndalon pjesëmarrjen e tyre ne aktivitete të tilla […] More

 • in

  Lutja e Shën Jozefit

  O i lumi Jozef, të kapluar prej vuajtjeve, drejt teje vijmë dhe plot besim mbrojtjen tënde kërkojmë,pas asaj të Nuses tënde shumë të shenjtë. Për lidhjen e shenjtë të dashurisë që të bashkoi me Marinë Virgjër e papërlyer, Nënën e Hyjit,dhe për dashurinë atërore që tregove ndaj Jezusit Fëmijë,shikoje, të lutemi, me sy të mirëtrashëgiminë […] More

 • in

  Lutja e shën Françeskut

  O Zot, më bëj të jem mjet i paqes Sate:ku ka urrejtje – unë ta sjell dashurinë,ku ka fyerje – unë ta sjell faljen,ku ka mospajtim – unë ta sjell bashkimin,ku ka mashtrim – unë ta sjell besimin,ku ka dëshpërim – unë ta sjell shpresën,ku ka terr – unë ta sjell dritën,ku ka pikëllim – […] More

 • in

  Të falënderoj ty, gruaja (Gion Pali II)

  Të falënderoj ty, gruaja-nënë, që mba në kraharor qenien njerëzore me gëzimin dhe mundimin e një përvoje të pashoqe, e cila të bën udhërrëfyese në hapat e tij të para; mbështetje gjatë rritjes; pikë referimi në ecjen e mëtejshme në jetë. Të falënderoj ty, gruaja-bashkëshorte, që bashkon në mënyrë të pandarshme fatin tënd me atë […] More

 • in ,

  Humanae Vitae (Papa Pali VI)

  LETRA ENCICLIKEMBI MISIONIN BASHKËSHORTOR PËR TË DHËNË JETË 1. Misioni shumë i rëndësishëm për të transmetuar jetën njerëzore i bën bashkëshortët bashkëpunëtorë të lirë dhe të përgjegjshëm të Hyjit Krijues. Kjo detyrë ka qenë gjithmonë për ta një burim i madh gëzimi; edhe meqë, ndonjëherë, e shoqëruar nga jo pak vështirësi dhe ngushticë. Në çdo […] More

 • in

  Sakramenti i pagezimit

  252.Cfare emrash merr Sakramenti i pare i hyrjes? Mbi te gjitha merr emrin Pagezim, per arsye te ritit qendror me te cilin kremtohet: te pagezosh do te thote “te zhytesh” ne uje. Kush pagezohet zhytet ne vdekjen e Krishtit dhe ngjallet me Te si “krijese e re” (2 Kor 5,17). Quhet edhe “larje rilindje dhe […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.