More stories

 • in

  Po Iëshohem krejtësisht – Charles De Foucauld

  Ati im, Po Iëshohem krejtësisht në duart e tua. Bëj me mua gjithçka të pëlqen Ty e unë të falënderoj për çkado që të bësh me mua. Jam i gatshëm per çdo gjë, pranoj çdo gjë. Vetëm të plotësohet vullneti yt në mua, e në të gjitha krijesat e tua: Zoti im, nuk dëshiroj asgjë […] More

 • in

  Unë besoj në lutje (Baba Andrea Gasparino)

  Unë besoj se lutja nuk është gjithçka, por që gjithçka duhet të fillojë me lutje: sepse inteligjenca njerëzore është shumë e shkurtër dhe vullneti i njeriut është shumë i dobët; sepse njeriu që vepron pa Zotin kurrë nuk jep më të mirën nga vetja. Unë besoj se Jezu Krishti, duke na dhënë “Atë ynë”, donte […] More

 • in

  Lutja e Shën Jozefit

  O i lumi Jozef, të kapluar prej vuajtjeve, drejt teje vijmë dhe plot besim mbrojtjen tënde kërkojmë,pas asaj të Nuses tënde shumë të shenjtë. Për lidhjen e shenjtë të dashurisë që të bashkoi me Marinë Virgjër e papërlyer, Nënën e Hyjit,dhe për dashurinë atërore që tregove ndaj Jezusit Fëmijë,shikoje, të lutemi, me sy të mirëtrashëgiminë […] More

 • in

  Lutja e shën Françeskut

  O Zot, më bëj të jem mjet i paqes Sate:ku ka urrejtje – unë ta sjell dashurinë,ku ka fyerje – unë ta sjell faljen,ku ka mospajtim – unë ta sjell bashkimin,ku ka mashtrim – unë ta sjell besimin,ku ka dëshpërim – unë ta sjell shpresën,ku ka terr – unë ta sjell dritën,ku ka pikëllim – […] More

 • in

  Të falënderoj ty, gruaja (Gion Pali II)

  Të falënderoj ty, gruaja-nënë, që mba në kraharor qenien njerëzore me gëzimin dhe mundimin e një përvoje të pashoqe, e cila të bën udhërrëfyese në hapat e tij të para; mbështetje gjatë rritjes; pikë referimi në ecjen e mëtejshme në jetë. Të falënderoj ty, gruaja-bashkëshorte, që bashkon në mënyrë të pandarshme fatin tënd me atë […] More

 • in ,

  Humanae Vitae (Papa Pali VI)

  LETRA ENCICLIKEMBI MISIONIN BASHKËSHORTOR PËR TË DHËNË JETË 1. Misioni shumë i rëndësishëm për të transmetuar jetën njerëzore i bën bashkëshortët bashkëpunëtorë të lirë dhe të përgjegjshëm të Hyjit Krijues. Kjo detyrë ka qenë gjithmonë për ta një burim i madh gëzimi; edhe meqë, ndonjëherë, e shoqëruar nga jo pak vështirësi dhe ngushticë. Në çdo […] More

 • in

  Vonë të kam dashur ty!!! – Shën Agustinit

  Vonë të kam dashur, o Bukuri kaq e lashtë dhe kaq e re, vonë të kam dashur ty! Ja, të kisha brenda vetvetes sime,Por tek rrija jashtë, kërkoja kot…Mbi gjërat që ke krijuar aq bukurUnë shkela,u nxitova e me turr vrapova….Kështu u deformova…. Ti ishe me mua, por unë nuk isha me ty.Ato që më […] More

 • in

  Testamenti im shpirtëror (Papa Benedikti XVI)

  më 29 gusht 2006 Nëse në këtë orë të vonë të jetës sime kthej kokën pas për të shikuar dekadat që përshkova, së pari shoh sa shumë arsye kam për të falënderuar. Falënderoj para së gjithash vetë Zotin, shpërndarësin e çdo dhurate të mirë, që më dha jetë dhe më priu në çaste të ndryshme […] More

 • in

  “Caritas in veritate” – Enciklika Papa Benediktit XVI

  HYRJE 1. Bamirësia në vërtetësi, ne te cilen Jezu Krishti u be deshmitar me jeten e Tij tokesore dhe mbi te gjitha me vdekjen dhe ringjalljen e tij, është forca kryesore shtytëse për zhvillimin e vërtetë të çdo personi dhe të të gjithë njerëzimit. Dashuria – “caritas” – është një forcë e jashtëzakonshme që e […] More

Back to Top