More stories

 • in

  JEZU KRISHTI (Katekizmi i Kishës Katolike 422-429)

  LAJMI I MIRË: ZOTI KA DËRGUAR BIRIN E VET 422 «Por, kur erdhi koha e caktuar, Hyji dërgoi Birin e vet, të lindur prej gruaje, të nënshtruar Ligjit, që t’i shpërblente të nënshtruarit e Ligjit, që ne ta fitonim bijësinë në shpirt» (Gal 4, 4-5).Ja Lajmi i Mirë në lidhje me «Jezu Krishtin, Birin e […] More

 • in

  Përmbledhja e Katekizmit të Kishës Katolike – «Shpallja e fesë» (33-49)

  Unë besoj në hyjin atëSimbolet e fesë 33. Çfarë janë Simbolet e fesë? Janë formula të ndërthurura, që quhen edhe «Shpallje feje» ose «Besojma», me të cilat Kisha, që prej fillimit të saj, e ka shprehur përmbledhtazi dhe e ka përçuar fenë e vet me një gjuhë normative, të përbashkët për të gjithë besimtarët. 34. […] More

 • in

  Përmbledhja e Katekizmit të Kishës Katolike – «Shpallja e fesë» (1-32)

  1. Cili është projekti i Hyjit për njeriun? Hyji, pafundësisht i përkryer dhe i lum në vetvete, për një projekt tërësisht mirësie e ka krijuar lirisht njeriun për ta bërë pjesëmarrës të jetës së vet të lume. Kur u plotësua koha, Hyji Atë dërgoi Birin e Vet si shëlbues dhe shpëtimtar të njerëzve të rënë […] More

 • in

  JEZU KRISHTI (Katekizmi i Kishës Katolike 430-440)

  – Nga Katekizmi i Kishës Katolike – — JEZUSI 430 Jezus në hebraisht d.m.th.: “Zoti shpëton”. Në momentin e Lajmërimit, engjelli Gabriel thote se emri personal i tij do të jete Jezus, emer i cili në të njejten kohë e shpreh dhe thekson identitetin dhe misionin e vet. Me qenë se vetem Zoti mundet t’i […] More

 • in

  Sakramenti i pagezimit (Katekizmi i Kishës Katolike 252-262)

  252.Cfare emrash merr Sakramenti i pare i hyrjes? Mbi te gjitha merr emrin Pagezim, per arsye te ritit qendror me te cilin kremtohet: te pagezosh do te thote “te zhytesh” ne uje. Kush pagezohet zhytet ne vdekjen e Krishtit dhe ngjallet me Te si “krijese e re” (2 Kor 5,17). Quhet edhe “larje rilindje dhe […] More

 • in

  Lutja e Shën Jozefit

  O i lumi Jozef, të kapluar prej vuajtjeve, drejt teje vijmë dhe plot besim mbrojtjen tënde kërkojmë,pas asaj të Nuses tënde shumë të shenjtë. Për lidhjen e shenjtë të dashurisë që të bashkoi me Marinë Virgjër e papërlyer, Nënën e Hyjit,dhe për dashurinë atërore që tregove ndaj Jezusit Fëmijë,shikoje, të lutemi, me sy të mirëtrashëgiminë […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.