More stories

 • in

  Olivia, e lindur nga surrogacia

  Olivia, e lindur nga surrogacia dhe zëdhënëse e Deklaratës së Casablanca, u bën thirrje politikanëve:“Ju lutemi, mos u mashtroni nga reklamat që agjencitë e zëvendësimit postojnë në faqet e tyre të internetit për t’ju bërë të besoni se kjo është një dhuratë, një bekim.”Cilado qofshin kushtet, qoftë zëvendësimi me pagesë apo pa pagesë, “Ekziston GJITHMONË […] More

 • in

  Unë besoj në lutje (Baba Andrea Gasparino)

  Unë besoj se lutja nuk është gjithçka, por që gjithçka duhet të fillojë me lutje: sepse inteligjenca njerëzore është shumë e shkurtër dhe vullneti i njeriut është shumë i dobët; sepse njeriu që vepron pa Zotin kurrë nuk jep më të mirën nga vetja. Unë besoj se Jezu Krishti, duke na dhënë “Atë ynë”, donte […] More

 • in

  Jetëshkrimi i Shën Gianna Beretta Molla

  Gianna Beretta lindi në Magenta (Milano) më 4 tetor 1922. Si e re, ajo pranoi me dëshirë dhuratën e besimit dhe edukimin qartësisht të krishterë që mori nga prindërit e saj të shkëlqyer. Si rezultat, ajo e përjetoi jetën si një dhuratë të mrekullueshme nga Perëndia, kishte një besim të fortë te Providenca dhe ishte […] More

 • in

  JEZU KRISHTI (Katekizmi i Kishës Katolike 441-455)

  III: I vetmi Biri i Hyjit 441. Bir i Hyjit, në Besëlidhjen e Vjetër,është një titull që u jepet engjëjve ,popullit të zgjedhur ,bijve të Izraelit dhe mbretërve të tyre .Në raste të tilla ka kuptimin e një bijësimiqë vendos ndërmjet Zotit dhe krijesës së tijmarrëdhënie me një intimitet të veçantë.Kur Mbreti-Mesia i premtuar quhet […] More

 • in

  JEZU KRISHTI (Katekizmi i Kishës Katolike 422-429)

  LAJMI I MIRË: ZOTI KA DËRGUAR BIRIN E VET 422 «Por, kur erdhi koha e caktuar, Hyji dërgoi Birin e vet, të lindur prej gruaje, të nënshtruar Ligjit, që t’i shpërblente të nënshtruarit e Ligjit, që ne ta fitonim bijësinë në shpirt» (Gal 4, 4-5).Ja Lajmi i Mirë në lidhje me «Jezu Krishtin, Birin e […] More

 • in

  Përmbledhja e Katekizmit të Kishës Katolike – «Shpallja e fesë» (33-49)

  Unë besoj në hyjin atëSimbolet e fesë 33. Çfarë janë Simbolet e fesë? Janë formula të ndërthurura, që quhen edhe «Shpallje feje» ose «Besojma», me të cilat Kisha, që prej fillimit të saj, e ka shprehur përmbledhtazi dhe e ka përçuar fenë e vet me një gjuhë normative, të përbashkët për të gjithë besimtarët. 34. […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.