More stories

 • in

  Vonë të kam dashur ty!!! – Shën Agustinit

  Vonë të kam dashur, o Bukuri kaq e lashtë dhe kaq e re, vonë të kam dashur ty! Ja, të kisha brenda vetvetes sime,Por tek rrija jashtë, kërkoja kot…Mbi gjërat që ke krijuar aq bukurUnë shkela,u nxitova e me turr vrapova….Kështu u deformova…. Ti ishe me mua, por unë nuk isha me ty.Ato që më […] More

 • in

  Të falënderoj ty, gruaja (Gion Pali II)

  Të falënderoj ty, gruaja-nënë, që mba në kraharor qenien njerëzore me gëzimin dhe mundimin e një përvoje të pashoqe, e cila të bën udhërrëfyese në hapat e tij të para; mbështetje gjatë rritjes; pikë referimi në ecjen e mëtejshme në jetë. Të falënderoj ty, gruaja-bashkëshorte, që bashkon në mënyrë të pandarshme fatin tënd me atë […] More

 • in

  Lutja e shën Françeskut

  O Zot, më bëj të jem mjet i paqes Sate:ku ka urrejtje – unë ta sjell dashurinë,ku ka fyerje – unë ta sjell faljen,ku ka mospajtim – unë ta sjell bashkimin,ku ka mashtrim – unë ta sjell besimin,ku ka dëshpërim – unë ta sjell shpresën,ku ka terr – unë ta sjell dritën,ku ka pikëllim – […] More

 • in

  Po Iëshohem krejtësisht – Charles De Foucauld

  Ati im, Po Iëshohem krejtësisht në duart e tua. Bëj me mua gjithçka të pëlqen Ty e unë të falënderoj për çkado që të bësh me mua. Jam i gatshëm per çdo gjë, pranoj çdo gjë. Vetëm të plotësohet vullneti yt në mua, e në të gjitha krijesat e tua: Zoti im, nuk dëshiroj asgjë […] More

 • in ,

  Humanae Vitae (Papa Pali VI)

  LETRA ENCICLIKEMBI MISIONIN BASHKËSHORTOR PËR TË DHËNË JETË 1. Misioni shumë i rëndësishëm për të transmetuar jetën njerëzore i bën bashkëshortët bashkëpunëtorë të lirë dhe të përgjegjshëm të Hyjit Krijues. Kjo detyrë ka qenë gjithmonë për ta një burim i madh gëzimi; edhe meqë, ndonjëherë, e shoqëruar nga jo pak vështirësi dhe ngushticë. Në çdo […] More

 • in

  Lutja e Shën Jozefit

  O i lumi Jozef, të kapluar prej vuajtjeve, drejt teje vijmë dhe plot besim mbrojtjen tënde kërkojmë,pas asaj të Nuses tënde shumë të shenjtë. Për lidhjen e shenjtë të dashurisë që të bashkoi me Marinë Virgjër e papërlyer, Nënën e Hyjit,dhe për dashurinë atërore që tregove ndaj Jezusit Fëmijë,shikoje, të lutemi, me sy të mirëtrashëgiminë […] More

Back to Top